Makupaloja tulevasta historiikista

Näyttelemällä maailmankartalle – Kivi-juhlista kunnan ylpeydenaihe

Nurmijärven Sanomat vuonna 1962: ”Tuskinpa kaikki nurmijärveläiset vielä oikein tajuavat, kuinka suurista arvoista näissä Kivi-juhlissa on kysymys, kun koko sivistynyt maailma kohdistaa näinä heinäkuun parina viikkona huomionsa räätälinpoika Aleksin kotiseutuun…” Mitä ihmettä Taaborinvuorella oikein tapahtui?

Lue lisää »

Mäkihyppyhuumaa 1960-luvun Nurmijärvellä

Mikä villitsi nuoria nurmijärveläisiä 1950 – 1960-luvulla? Tietysti mäkihyppy! Nurmijärven Parkkimäkeen oli suojeluskunnan toimesta rakennettu ihan oikea hyppyrimäki, mutta varsinaisen miehuuskokeen sai suoritettua Rajamäen Sörkan montun takarinteessä – jos uskalsi.

Lue lisää »

Rajamäen Alkon viimeinen hevosmies

Vaikka 1990-luvulla Rajamäellä tehtiinkin uraauurtavaa tuotekehitystä ja kehitettiin maailmanluokan teknologiaa, saattoi kylän raitilla körötellä vastaan myös Alkon viimeinen hevosmies Allan Airio hevoskärryillään.

Lue lisää »

Ne ovat mäyrä ja palokärki!

Terveisiä 2000-luvun alusta!
Sammeko esitellä: Nurmijärven kunnan nimikkoeläin: mäyrä! Ja nurmijärven nimikkolintu: palokärki!

Lue lisää »

1990-luvun laman yllättävä vaikutus – nurmijärveläisistä kuoriutui lukutoukkia

1990-luvun lama sai rumaa jälkeä aikaan aikaan niin Nurmijärvellä kuin muissakin kunnissa. Mutta mitä teki nurmijärveläinen? Hän marssi kirjastoon ja sivisti itseään, sillä koittaahan se aika laman jälkeinenkin. Ota osaa pohdintaan, miksi juuri Nurmijärvi loisti kirjastojen lainaustilastoissa.

Lue lisää »

Maitoa puurossa, vellissä, pullossa vai lasissa? 

Kunnanvaltuusto kokoontui tiukan asian ääreen 6.5.1961: Tarjottaisiinko oppilaille kouluruokailun yhteydessä maitoa? Ja kuinka paljon maitoa per oppilas olisi tarpeeksi? Laskettaisiinko puurojen ja vellien maidot kiintiöön? Lue, miten koulujen johtokunnat reagoivat päätökseen ja kuinka maitogatessa lopulta kävi.

Lue lisää »

Otsikon kuva: Nurmijärven museon kokoelma. Kuvaaja: Matti Rintala.